Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

Уроинфекциите са характерни за индустриалните държави

8 March, 2021 (16:44) | Общи приказки | от: admin

Бактериалните инфекции на уринарния тракт са сред често срещаните заболявания в индустриалните държави. Това отчетоха статистиките. Основните засегнати са жените. Бременните и дамите над 50 годишна възраст са най-рисковите групи.

Уринарните инфекции могат да засегнат всички органи – от пикочните пътища до бъбреците. Има различни възможни пътищи за проникване на микроорганизмите – бактерии.

Клиничната картина на уроинфекциите зависи от нивото на засягане, както и от степента на патологичния отговор на микроорганизма.

Изброяваме част от заболяванията без да конкретизираме клиничните белези. Остър неусложнен цистит при жените, Остър неусложнен пиелонефритм Усложнени уроинфекции. Клиничните белези са комбинация от чести позиви за уриниране, болка и парене, темпераура, втрисане, и дори кръв в урината.

Уроинфекциите често се подценяват и се предполага, че ще отшумят от само себе си. Това е изключително опасно, поради факта, че заболяванията,  причинени от бактерии са много устойчиви. Нещо повече – неизлекуваните уринарни инфекции повтарят, и могат сериозно да засегнат бъбреците.

Поставянето на диагноза се основава на микробиологични изследвания от урината. При по-тежките форми и усложненя се прилага и  образна диагностика.

уроинфекцииКакво е лечението? Обърнете се задължително към лекар. В последните години се говори често за американската червена боровинка. На базата на комбинацията на екстракт от червена боровинка и пробиотични бактерии се създава хранителна добавка Урогард. Тя е изключителни ефикасна при профилактика и лечение на уроинфекции. Произвежда се в Дания, основният дистрибутор в България е Нобел Фарма.