Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

Деца, море и махмурлук. Преразкази от опит

13 July, 2021 (08:48) | Общи приказки | от: admin

Лятото идва с топлина, безметежни дни с приятна горещина, лятна почивка, Слънчев бряг, Созопол, летни грипове и деца. Край морето или басейна ни дебнат коктейли, и гъбички по ноктите. Изобщо лятото е свързано с емоции.

Грабваме куфарите и наличните деца, респективно мъжа или жената, и бегом към морето – всеки петък на обяд. И обратно в неделя вечерта. Тези от нас, които имат шанс да работят отдалечено, вземат лаптопи и организират един приказен летен офис в караваната на плажа.

Чужденците и тези, които предпочитат организираните купони избират да отседнат в хотелите на Слънчев бряг, в някоя къща за гости в Несебър, или край Марината в Свети Влас. Където и да сме – с нас трябва да е подвижната аптечка. Защо ли? Най-малкото поради хапчетата за главоболие и махмурлук.

Сега да се дръпнем леко назад към здравето.

Нашето здраве и на нашите деца

Да предположим, че цялото семейно войнство е ваксинирано, безсмъртно и е добре дошло да похарчи някой друг лев на морето.

През лятото деца и възрастни приемат антибиотици. Разбира се, можете да говорите с личния си лекар, който да ви препоръча някой друг антибиотик. Задължително да ви напише и подходящия пробиотик за нормална чревна флора. Вземете нещо за стомашни проблеми. Те по правило съпътстват почивката, особено в първите дни, в които не сте свикнали със солеността на водата. Ангина, често всички в минаваме, заради прохладните вечери. Вземете парацетамол и витамин С, вземете билки за чай, и не пийте студена бира в горещите часове.

Независимо от горещите дни през лятото инфекциите не са изключение. Дали ще е цистит или уроинфекции, дали ще е някоя разчесана пъпка или гъбички по ноктите – все едно. Какво да вземете в такива случаи. Вземете Урогард за лечение на цистит и уроинфекции. Вземете Полинейл лечебен лак за гъбички по ноктите – дребно шишенце. Лакирате се 1-2 пъти на ден.

Опитайте се да спазвате лична хигиена, която е в основата на предпазване от неприятностите. Съвременните места за настаняване са с великолепни условия.

И помнете – ако децата приемат антибиотици – не ги излагайте на слънце. Ако вие приемате дори и слабоалкохолни питиета – и вие на се излагайте на слънце!