Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

Културен афиш на община Бургас за януари 2021

14 January, 2021 (15:46) | Общи приказки | от: admin

Созопол, Бургас, Несебър, Лозенец – 4 населени места по Южното Черноморие, които са известни на старата бохема. През лятото – концерти и изложби, фестивали и шумни партита. През зимата – схлупени кръчми, които носят аромата на леко кисело ланшно вино и чироз.

Чарът на тези населени места e далеч от ДиДжей партитата на Слънчев бряг. Те са по-скоро за местните хора. Обединяващата платформа е … алкохолът.

Изложби, театър и музикални спектакли са в културната програмата на Бургас през януари 2021. Събитията се организират и провеждат според разпоредбите на МЗ.

Природонаучния музей: от 09.00 до 17.00 може да бъде разгледана “Оживялата изложба”, в Археологическия музей – “Археологически открития в Бургас през 2020 г. Тракийското светилище в кв. “Изгрев” и проучванията при н. “Чироза” в кв. “Крайморие.”

Културен дом на НХК  – “Бургазлии завинаги”, “Градска скулптура” и творби на участници от Фестивала на младите в изкуството.

ЕЦ “Флора” са изложени експозициите “70 години от рождението на Емил Чакъров”, “Копнеж по Италия” и фото спомени – макети от Пясъчния фестивал.

КЦ “Морско казино” е подредена изложба маслена живопис на Радка Караиванова.

Музикални и танцови събития ще се състоят в Дома на НХК “Червената шапчица”, “Във вихъра на любовта” и комедийните спектакли “Баща ми се казва Мария” и “Смешно отделение”.

Държавен куклен театър – Бургас: “Принцесата и свинарят”, “Трите прасенца”, “Магьосникът от ОЗ”, “Рибарят и златната рибка”, “Принцеса Квак” и “Полицаят Артър и неговия кон Хари”.

Драматичен театър “Адриана Будевска”: “Животът е вкусен”, “Последният янки”, “Умопомрачение”, “Свекърва”.

Невероятният актьор, режисьор и драматург Камен Донев ще “изнесе” пред публика своята “Лекция N1” в спортна зала “Младост” на 27 януари от 19.00 часа.

 

Бургас