Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

Денят на детето и Месец май ТазиГодина

23 May, 2017 (14:09) | Общи приказки | от: admin

Денят на детето за много читатели е като Осми март. Въпросът е дали да показваме уважението си към Жената-майка само 1 ден, или да го усещаме в сърцето си, дали да показваме обичта към детето в явна форма този ден, или да го обичаме през целия живот.

Май е едно чудесно време за сватба!

Тазгодишният месец май е изпълнен с празници, както се разбра. Около 6 почивни дни екстра зарадваха наетите и потресоха наемащите. Светът се раздели на две – подаряващи и дарени. След Коледа, м.Май е най-празничният.

Първи май, Гергьовден, Св.Св. Кирил и Методий, Св.Св. Константин и Елена, Празникът на славянската писменост и култура. Сигурно пропуснах нещо. И ето го лятото с бански костюми и плувни шорти.

Разбира се, венецът на всичко хубаво е неговият край, който по правило съвпада с началото на нов хаос – летният.

денят на детето

Сега всички се готвим за Първи юни – денят на детето. Заслужили и незаслужили малчугани вече обмислят поредния подаръчен тормоз – детски играчки и пъзели, модели за сглобяване и конструктори. По-размислите родители подаряват ученически раници и комплекти за рисуване.

В детските спомени на сегашните баби и дядовци празникът Денят на детето не съществуваше.

В детството на сегашните майки и бащи Денят на детето се изразяваше в една разкошна дълга разходка, сладолед и игра до късно на детската площадка.

Нека в детските спомени на сегашните малчугани остане нещо живо, различно от скролването на смартфона!