Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

Здравословно хранене – от градината

20 March, 2017 (17:48) | Общи приказки | от: admin

Здравословно хранене – това е основата на дълголетието. Това е максима, която едва ли има нужда от защита, или коментар.

Устойчиви са именно диетите, които залагат на здравословния начин на живот, защото храненето и животът като цяло се отъждествяват. За спазване на диета е нужна воля, която не всеки има, или просто не е склонен да прояви.

Предлагаме няколко по-леки идеи, с които ще се чувствате приятно заситени. Правилата са лесни, но най-лесно е да запомним, че е препоръчително да знаем с какво точно се храним. Казано иначе – да сме сигурни откъде идва храната, която консумираме.

Автоматично с предходния параграф изключихме големите вериги от типа на Кауфланд, Метро и Билла. Да, там пише, че нещо е с произход България. Сигурни ли сме обаче, че този произход не е от зеленчуковата градина под Лукойл. Разбира се, че не сме.

Когато семейството натрупа и малки деца, тогава, както се случи и с нас, започваме да следим произхода на храната, т.е. за здравословно хранене. Сигурно помнитем, че като малки сте имали ваш корен с домати, или ваша прасковка, или сте познавали лично кокошката на Баба Пена, от която родителите ви са вземали яйца.

Полезни съвети за здравословно хранене

  1. започнахме да произвеждаме зеленчуци в градината. Градината се намира на 50 км от индустрията. Вкусът на доматите е на домати, а краставиците, макар и неотговарящи по правост на европейскит стандарти са краставици.
  2. открихме една малка биоферма, и започнахме да поръчваме био пилешко и органично свинско и био телешко месо. Оказа се, че истинското месо, това от животни, които пасат трева има Оня забравен вкус.
  3. био яйца? разбира се – при това с жълт жълтък. Тези кокошки са свосодни пуснати из двора, не са щастливи, но са благодарни кокошки.

И така, накрая имате усмихнато и здраво семейство. Деца, които знаят как се произвежда храната. Изобщо – здравословно хранене и здраве.

Здравословно хранене Здравословно хранене