Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

Коледни екстри за домакини

15 December, 2016 (11:26) | Общи приказки | от: admin

Има два празника в годината, разномерно разпределени във времето на смяна на сезоните. Единият е Коледа. Другия, пролетният е Великден.

И двата са свързани с много радости. Деца и внуци тръгват към дома. Готвят се манджи, понякога нетипични за празника, понякога подчинени изцяло на канона. Сърми и пържоли от прясно свинско заместват постния боб и леща, обредния хляб и орехите. Нормално. Вече не робуваме много на онова, наречено пости. Защото пост означава да се лишиш от нещо много любимо.

Имах един приятел, който постеше, минавайки само на бяло вино. И считаше, че отказът от ракия е достатъчен.

коледни екстриИ домовете ни се променят. Купуваме коледни калъфки и покривки, пухкави коледни одеала с красиви еленчета. Домовете ни заблестяват е онези чудесни червено, зелено и екрю, бяло и бордо, характерно за коледната звезда.

От няколко години чудесен вариант на падащите иглични на коледното дръвце са онези живи елхички и борчета, бял смърч и други красоти, които се предлагат от Горското. Ту големи, ту малки, но живи. Купуват се около седмица преди Коледа, защото е препоръчително да прекарат в домовете ни не повече от 10 дни.

Във всеки случай – всичко е суматоха, радост и различност …. И безкрайна умора за баба и мама, които засядат около печката, докато край тях се стели един весел – весел хаос и …

Всичко трябва да е чисто, ама истински чисто. Да блести от чистота.

Чудех се години наред как да се справя, и открих, че много приятелки ползват услугите на фирми за почистване, които се отзовават същия ден. Тяхната услуга е сред най-удобните. Предлагат, ако имате договор абонаментно почистване в София, а ако нямата просто можете да се обърнете към тях за еднокрано повикване.

Професионално почистване на офиси и домове. Чудехме се как ще пусним чистачите дома, но попаднаме на една оправна фирми за почистване – Заубер и за нас вече няма загуба на време.

Иде Коледа, дома е ОК, дома е чисто.

А ние си стоим край фурната с баниците и сърмите и се чувстваме добре

Подарете Коледни екстри на вашите жени-домакини!