Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

ЕК иска да яхне всеки онлайн магазин

7 May, 2015 (10:06) | Проекти | от: admin

онлайн магазин, SEOАко имате онлайн магазин има огромна вероятност да станете най-големият дискриминатор в Европейски съюз.

Под предлог, че ще ни защитава от Google и Facebook, които били американски гиганти, Европейката комисия ще ни обединява, и по всяка вероятност ще се опита да ни наложи аграрни правила … нема да се даваме

Еврокомисията представи как ще изгражда единен пазар за онлайн услуги, включващо всеки онлайн магазин, услуги онлайн, търсачки и директории.

ЕК има план, наречен Digital Single Market Strategy, с който да “обедини разпокъсания пазар на онлайн услуги и да прекрати и предотврати потенциални злоупотреби от американски интернет гиганти като Google и Facebook“. Една основна цел на Стратегията за единен дигитален пазар (Digital Single Market Strategy) е да контролира и този пазар, демек да се създаде нова динамика и растеж на европейската икономика, и да цака всеки онлайн магазин, който не и дава лепта.

В този план има широк спектър мерки от пълна промяна на телекомуникационните правила (каквото и да значи това), до хармонизиране на данъчните режими и законите за защита на авторските права, в което може би да ни цака. В пакета са включени 16 инициативи. Те засягат всичко: Интернет сигурност, уеб базирани информационни системи, по-качествени доставки на колети с онлайн поръчки.

Според компаниите за в web development бранша, важно е и е опасно да не прекали с регулациите, което би попречило на Европа да привлича инвеститори извън ЕС в сектора и да пречи на страните членки сами да създадат собствени технологии и иновации.

Бетер комунисти!

ЕК демонстрира воля да ограничи глобалното доминиране на интернет от базирани в САЩ компании и предупреди европейските фирми, че изостават в този сектор, който така се разраства, че постепенно започва да изтласква и традиционни производства и услуги.

Затова от Брюксел обявиха началото на задълбочена проверка за възможни злоупотреби от американските дигитални гиганти. Става дума за “цялостен анализ” на ролята на онлайн платформи като търсачките или сайтове за сравнение на цени на стоки, които разполагат със значителна сила да влияят на пазара. Въпроси, на които ще се търсят отговори, засягат доколко прозрачен е механизмът на търсачките, даващ приоритет на едни сайтове пред други, каква е политиката за определяне на цените за услуги, как платформите използват събираните от тях данни, какви са отношенията им с други компании и видове бизнес и как промотират собствената си дейност за сметка на конкурентите.

ЕК иска да разнебити интернет пространството до края на 2016 г. Това означава, че предстоят месеци на много работа и сблъсъци с няколко вида индустрия – от телекомуникационните компании до създателите на филми. Догодина ЕС предстои да проведе реформа на телеком сектора, в който вероятно ще се опита да координира продажбата на честоти, да стимулира инвестициите в широколентов интернет и да изясни правилата в нишите, в които действат услуги като WhatsApp и Skype, притежавани от Facebook и Microsoft.

Нема да се даваме, особено тия, дето имат онлайн магазин, портал, директория или нещо друго