Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

В Бургас Започва ВЕТРОХОДНА СЕДМИЦА

28 April, 2015 (20:26) | Бургас, Общи приказки | от: admin

Бургас, яхти под наемЗа поредна година в началото на месец май ще се проведе международната ветроходна регата, наречена БУРГАСКА ВЕТРОХОДНА СЕДМИЦА. Тя е най-мащабното събитие в календара на Българска федерация по ветроходство.

Регатата се провежда с помощта на Община Бургас, “Пристанище Бургас” ЕАД и “Бургас Таг Сървис” ЕООД. Неин домакин е Яхт клуб “Порт Бургас“.

От 29 април до 3 май гостите и жителите на града ще могат да наблюдават ежедневно гонките, които ще се провеждат непосредствено пред Моста на бургаския плаж. Заливът ще се изпълни с платната на млади ветроходци, които ще покажат своите умения и ще се борят за победа.

До настоящия момент са заявени състезатели в класовете “Оптимист”, “Лазер-стандарт”, “Лазер-радиал”, “Лазер 4,7”, “Фин”, “470” и “420”. Те идват от ветроходни клубове в Румъния, Турция, Кувейт, Гърция и България. Съдийският екип от 20 души ще бъде от Регионална съдийска колегия – Бургас и международно жури от Гърция, Турция и България.

Предварителната програма на  ВЕТРОХОДНА СЕДМИЦА в Бургас

29.04.2015 г. – пристигане, заявяване на състезателите и обмер на яхтите ;
30.04.2015 г. – техническа конференция за съдии и треньори, първи състезателен ден /гонки пред Моста/;
01.05.2015 г. – втори състезателен ден /гонки пред Моста/;
02.05.2015 г. – трети състезателен ден /гонки пред Моста/;
03.05.2015 г. – четвърти състезателен ден /гонки пред Моста/, церемония по награждаване на победителите и закриване на регатата.
За дните и времето на провеждане на гонките, ще бъде осигурен плавателен съд за организатори, спонсори, гости и журналисти.

Събитието е част от програмата за отбелязване на “Бургас – Европейски град на спорта 2015″.

Ако желаете яхти под наем (за руснаците това е прокат яхт в Болгарии, а може и прокат авто в Болгарии) няма проблем.

Яхта под наем в България може да се наеме по цялото българско черноморие. Вие можете да наемете яхта под наем във Варна, Бургас, Слънчев бряг, Ахтопол, Свети Влас, Лозенец, Созопол, Балчик, Бяла, Ахелой, Поморие, Приморско, Синеморец или на всяка точка по българското черноморие.