Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

Календар на Маите на Вашия мобилен телефон

26 February, 2010 (07:14) | professional, Приятели на Bourgas.org, Проекти | от: admin

Според календара на Маите, всеки ден е уникален и действията, задачите, и делата ни траяба да са съобразени с времевите цикли. Получете всекидневно тази информация от календара на маите на вашия GSM

Първоначално Маите имат календар от 260 дни в годината. Броенето става с две въртящи се едно от друго зъбчати колела. С течение на времето добавят и трето зъбно колело, с което годината добива 365 дни. Разделението на тези дни е на 18 месеца със съответно 20 дни и един месец “Уайеб” с 5 дни. Всичко заедно дава една “година” от (18 * 20) + (1 * 5) = 365 дни. Четвърт деня, който остава при високосни години се пренебрегва от маите.

За ежедневието това е достатъчно, не и за писане на история, защото годините се повтарят през 52 години. За да избегнат това, Маите са разделили времето на цикли. Нулевата точка на историческото зъбно колело е ъответства на 13.Aвгуст.3114 пр.Хр. Това е началото на последния възголям цикъл на времето, който свършва на 21.Декември.2012. Всеки голям цикъл е разделен на по-малки цикли, както се използват столетия, десетилетия и пр. Дадена дата се състои от няколко числа, чието първо число е броя на най-големите цикли от началото на възголемия цикъл (подобно на столетия, но по майската система). Следват по-малките цикли и накрая всичко се отнася към цикъла от 52-те години.

Календар на Маите на Вашия мобилен телефон – ТУК

Благодарение на модерните технологии, сложното изчисление на въртенето на зъбчатите колела вече е сравнително лесно,
а мобилните комуникации правят възможно прегледа на тази информация без да се налага да ползувате компютър.

Получете всеки ден SMS съдържащ мъдростта на Маите – информация и напътствия за вашия ден според древния календар на Маите.

Услугата ще се поддържа до 21.Декември.2012 🙂 , когато календара на Маите ще свърши, а светът няма да свърши, но ще навлезе в коренно нов цикъл на духовно развитие.

nmmm@nmmm.nu

Коментарът Ви: