Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

Влюбени прагматици и Свети Валентин

5 January, 2016 (09:30) | Общи приказки, Проекти | от: admin

Предлаганите подаръци за Свети Валентин не са уникални. Всеки подбран и предложен подарък за Свети Валентин за мъж или за жена са прагматични. Те са такива, каквато се превърна и любовта – едно прагматично чувство за един прагматични съвременни хора.

Често прагматизмът се коментира в един негативен смисъл, но защо … защото днешните влюбени не са толкова захлюпени, колкото са били техните баби и дядовци, дори колкото техните майки и бащи.

Свети Валентин

Свети Валентин

Свети Валентин замени Трифон Зарезан

По някакво странни съвпадение на развитието на човешките ценности нашенският Трифон Зарезансе превърна в нещо друго и днес освен за Осми март търсим подарък за жена за Свети Валентин. Някогашният почти еретичен празник, който събираше мъжете край огъня, на лозето, раздаваше насам-натам здраве и вино в името на добрата реколта, вече почти не се чува.

Розово сърчица, червени кутии с бонбони замениха дървената бъклица – този мъжки предмет, толкова харесван и от жените.

Да се върнем обаче на онези интересни неща, с които започнахме: подаръците за Деня на влюбените и дали тяхната уникалност е задължителна.

В много сайтове се срещат интересни и доста глупави бележки, като: “Избери уникален подарък за своя любим или любима за Празника на влюбените” – …. твърдим от уникалност на човек му е додеяло, защото в крайна сметка уникалността не е за всеки ден, а ние търсим всекидневна, а не празнична любов.

На други места се срещат изречения от сорта  на “Предлагаме голямо разнообразие от любовни сувенири,”… и след това вметнато: сърца, папируси, кошници, кутии и много романтика. Абсолютно не се разбира какво е това папирус и що точно с папирус да декорираме Любимата или Любимия. Истината е, че романтиката и Любимата в някой момент от живота се заменят от Спокойствие и Скъпата, и този момент е доста важен.