Blog.Bourgas.Org

Новини от екипа

Skip to: Content | Sidebar | Footer

тест

Бургазлии изпълниха поляните на Божура

8 June, 2015 (16:15) | Бургас, Общи приказки, Приятели на Bourgas.org | от: admin

DSC_5058Националният Странджанско-тракийски събор “Фолклорен венец Божура” събра хора от цялата страна, сред които и 320 души – членове на Тракийското дружество „Екзарх Антим I”. Програмата на събора в неделя започна с откриване на паметна плоча на Стефан  Караджа, по повод  175 години от неговото рождение и продължи с гала – концерт на лауреатите от конкурсите и гостуващи изпълнители и състави.

Двадесет и третото издание на “Фолклорен венец Божура” бе посветено на 85-годишнината от рождението на странджанската народна певица Комня Стоянова, а певиците –  Янка Рупкина и Калинка Згурова бяха наградени с Голямата награда на събора за цялостен принос към фолклора.
DSC_5054

 

„Това е един от най-големите и хубави събори в региона” – каза Тодор Ангелов, председател на Тракийското дружество „Екзарх Антим I” – и нашите членове с удоволствие участват в него и го чакат с нетърпение”.

До късния следобед местността бе огласявана от песните на Илия Луков, дошъл специално за празника, а кръшни хора се виеха по поляните пред сцената.

Божура:

Туристически комплекс Божура – цветето на Странджа планина, връща към лоното на природата, без да Ви лишава от удобствата на цивилизацията!
БургазлииВсички помещения – шест единични и седем двойни стаи, шест семейни и четири VIP апартамента, са оборудвани с локално парно, климатик и кабелна телевизия. Обслужването включва и румсервиз.
Ресторант с осемдесет места, механа с четиридесет места и лоби бар са на Ваше разположение за лични и служебни празници. Декорацията на двете фоайета е в общия дух на уют и задушевност.
Комплексът е ограден от хубав парк с пейки за почивка, който естествено прилива в дивата широколистна гора. Двете панорамни тераси разкриват красивата местност, подходяща и за ловен туризъм.
До „Божура” можете да стигнете бързо и лесно с личния си автомобил и да прекарате един чудесен и различен уикенд!

Тракийци

Тракийско дружество “Антим първи” – Бургас за Бургазлии

 Адрес:
Бургас 8000, ул. “Конт Андрованти” №5
уебсайт: www.trakiec.org
телефон: +359/56/841 415
Културен център.